Custom made siliconen implantaten

Custom made implantaten FDA en ISO approved.

Onze custom made siliconen implantaat service begint met een moulage of tekening die door de chirurg aangeleverd wordt. Elk implantaat is gemaakt van FDA approved materiaal. Een snelle en betrouwbare service maakt dit implantaat tot de ideale optie als een standaard implantaat niet de gewenste oplossing biedt.


Zodra we de ingevulde custom implantaat bestelformulieren ontvangen, sturen wij u een moulage kit, de moulage kit is speciaal ontworpen om een optimale mal voor het implantaat te kunnen fabriceren. In deze mal wordt dan uiteindelijk de siliconen gegoten en na fabricage wordt het implantaat steriel en klaar voor implanteren geleverd.

Elke aanvraag voor een custom made implantaat vereist een ondertekend Custom Implantaat Device overeenkomst en de toestemming van de patiënt via een Patiënt Form. Een aangepast implantaat ontwerp is altijd uniek voor elke patiënt en is alleen voor single use. U kunt de benodigde formulieren opvragen via info@qliniqmedical.nl .

Spectrum Designs Special implantaten:

Als u speciefieke wensen hebt voor een custom made implantaat laat het ons weten. Voor het beter bevestigen van een body contour implantaat kan er bijvoorbeeld (tegen meerprijs) Velours/Dacron aan de achterzijde van het implantaat aangebracht worden om fixatie te verbeteren. Ook is het mogelijk implantaten te voorzien van zogenoemde hechting-loops, of voor kleinere implantaten kleine perforaties voor weefsel in/doorgroei.

De levertijd van een custom made implant is ongeveer 4-6 weken na binnenkomst van het afgietsel. Implantaten die niet steriel geleverd hoeven te worden kunnen twee weken sneller geleverd worden.

Video betreffende een pectus implantaat zoals door ons geleverd.

De procedure vastgelegd op foto van moulage tot OK.